Hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin?

Hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin

Hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin? Een hout-beton schutting is een populaire keuze voor veel tuineigenaren vanwege de duurzaamheid en het stijlvolle uiterlijk. Het is een combinatie van tuinschermen, betonpalen en betonplaten, waardoor het een sterke en stevige barrière vormt tussen jouw tuin en de buitenwereld. Maar hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin?

De perfecte schutting voor jouw tuin

Welke soorten schuttingen zijn er allemaal?

Ten eerste moet je bepalen wat voor soort stijl je wilt voor je schutting. Wil je een moderne look, of ga je juist voor een rustieke uitstraling? Kies een houtsoort en betonafwerking die bij de uitstraling van jouw tuin past. Populaire houtsoorten voor een schutting zijn bijvoorbeeld Grenen, Red Class of Douglas hout. Betonpalen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals wit/grijs of antraciet. Een zwarte schutting zoals de afbeelding hierboven is natuurlijk ook mogelijk, dit geeft een enorm sjieke en tegelijkertijd een stoere uitstraling. Let er echter wel op dat zwart ervoor kan zorgen dat de tuin kleiner gaat ogen, daarom is het raadzaam om dit sneller toe te passen wanneer je een hele ruime tuin hebt. Maar hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin als je privacy wil?

Vervolgens is het belangrijk om te bepalen hoe hoog de schutting moet zijn. Dit is afhankelijk van de functie van de schutting en de privacy die je wenst. Wil je vooral een afscheiding tussen jouw tuin en die van de buren, dan is een schutting van 2 meter hoog perfect. Wil jij meer informatie over de hoogte van een schutting? Lees hier meer over in onze blog bericht over hoe hoog mag een schutting zijn.

Ook de dikte van de houten planken en de breedte van de betonpalen zijn belangrijk om in overweging te nemen. Dikke planken geven de schutting een robuuste uitstraling en zorgen voor meer stevigheid. Waar ook vaak rekening mee gehouden moet worden is de dichtheid van de planken. Kies je voor een schutting 19 planken? Dan is er zeker nog ruimte zodat je door de schutting heen kunt kijken. In vele gevallen is het dus zo: hoe meer planken hoe meer privacy. Ook hebben we speciale schuttingen welke helemaal dicht is. Vraag naar de mogelijkheden en dan helpen we jou met de vraag hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin! En als je graag zo tips wil voor over hoe onderhoud ik mijn schutting, bekijk dan het artikel.

Ten slotte is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de materialen. Kies voor hout dat goed behandeld is tegen weersinvloeden en beton van goede kwaliteit. Dit zorgt ervoor dat de schutting langer meegaat en minder onderhoud vereist. In ons geval zijn onze producten van hoge kwaliteit en zijn onze producten geïmpregneerd, dit zorgt voor een goede bescherming van het hout. Ook raden wij altijd aan om te kiezen voor een afdekkap, dit zal ervoor zorgen dat de schutting aan de bovenkant beter beschermt wordt waardoor het (regen)water niet in de schutting kan komen.

Kortom, het kiezen van de juiste hout-beton schutting voor jouw tuin vergt wat planning en overweging. Door rekening te houden met jouw wensen en de eigenschappen van de verschillende materialen kun je een schutting vinden die perfect bij jouw tuin past. En vergeet natuurlijk ook niet om goed te overleggen met je buren want straks heb je twee verschillende scheidingen en dat zou jammer zijn. Lees ik meer informatie over het plaatsen in dit artikel: hoe plaats ik een hout-beton schutting.

Hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin

Conclusie: Hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin?

Hoe kies je de juiste schutting voor jouw tuin? Bepaal als eerste de houtsoort en bekijk goed of je volledige privacy wil of dat je wel iets doorkijk zou willen. Aan de hand van de houtsoort en het aantal planken kun je een keuze maken uit de kleur van de betonpalen. Tot slot vergeet niet te overleggen met de buren en de wensen en behoeften te bespreken. Liever een goede buur dan een verre vriend! Wil jij een eigen samen met uw buren? Maak dan gebruik van onze calculator. Of heeft u een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op via onze contact pagina.

×