Enig resultaat

Douglas schutting

Een Douglas schutting blijft toch altijd wel een van de mooiste schuttingen! Vanzelfsprekend hebben wij deze in ons assortiment. Douglas schutting wordt gemaakt van Douglas hout.


Douglas schutting kopen

Een Douglas schutting is door de jaren heen steeds populairder geworden, naast dat het ontzettend duurzaam en sterk is, heeft het ook nog eens een hele mooie warme en dus sfeervolle kleur. Ideaal voor in jouw tuin!

Een Douglas schutting is niet behandeld omdat het van zichzelf al enorm sterk is. Deze schuttingen gaan wel tot 15 jaar mee. Douglas kan een beetje verkleuren richting grijs, dit is een natuurlijk proces wat geen enkel invloed heeft op de levensduur. Deze vergrijzing geeft juist een hele mooie en natuurlijke sfeer.

Douglas schutting verkrijgbaar in ons assortiment

Bij Schutting Leverancier hebben we verschillende Douglas schutting producten in ons assortiment:

- Douglas schutting 21 planks, 19 staanders en 2 liggers
- Douglas afdekkap, 180 cm
- Douglas poorten

De producten die hierboven benoemd zijn, zijn allemaal van Douglas hout. Het aantal planken bepaalt de doorkijk van een schutting. De Douglas schutting 21 planks heeft minimale doorkijk. Dit zorgt voor wat meer privacy in jouw tuin.

Douglas schutting met beton

Douglas schuttingen worden vaak gecombineerd met betonpalen en een betonnen onderplaat. Dit zorgt ervoor dat de schutting bovenop een onderplaat wordt gezet en dit zal voorkomen dat jouw schutting in direct contact staat met de (natte) grond.

Onze collectie: Douglas schutting

Zoals eerder vermeld, bieden we Douglas schuttingen aan in diverse kleuren en plankuitvoeringen. Binnen afzienbare tijd zullen we ons aanbod uitbreiden met extra afmetingen. We hebben het voornemen om zowel halve schermen als aflopende schermen aan onze verzameling toe te voegen. Als je ondersteuning nodig hebt bij het selecteren van de perfecte schutting, kun je altijd onze configurator gebruiken. Begin direct met je eigen schutting samenstellen.

Beoordeling van onze klanten

Douglas schutting

Veelgestelde vragen over de Douglas schutting

Bij het kiezen van een Douglas schutting spelen verschillende aspecten een rol in de kosten, waaronder het aantal planken dat je kiest. Meer planken bieden meer privacy, doordat de doorkijk beperkter is dan bij minder planken. Het is echter goed om te realiseren dat er bij houten schuttingen altijd sprake kan zijn van enige doorkijk, omdat hout een natuurlijk materiaal is dat kan werken. Dit proces kan bij zwarte schuttingen sneller optreden, doordat zwart warmte aantrekt en vasthoudt. Momenteel hebben wij geen Douglas zwarte tuinschermen en hebben we ook alleen maar 21 planks tuinschermen.

Op onze website vind je een overzicht van de verschillende Douglas schuttingen die wij aanbieden, inclusief bijbehorende prijzen. Het is belangrijk om te weten dat voor optimale stevigheid ook betonpalen en betonplaten nodig zijn. Mocht je er niet uitkomen of meer informatie wensen, neem dan gerust contact met ons op zodat we samen de mogelijkheden kunnen bespreken.

We staan graag voor je klaar om jouw Douglas schutting te plaatsen. Omdat we veel opdrachten hebben, is het handig om op tijd contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken. Indien nodig, kunnen we samenwerken met onze partners om ervoor te zorgen dat jouw schutting wordt geplaatst.

Let op, de kosten voor het plaatsen zijn niet inbegrepen in de standaard prijzen op onze website. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal meters en extra opties. Als er bijvoorbeeld een oude haag verwijderd moet worden, kan dit extra kosten met zich meebrengen. We bespreken graag samen alle mogelijkheden en stellen een offerte op maat voor je op. Heb je vragen of wil je dat wij jouw Douglas schutting komen plaatsen? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken uit naar de samenwerking en zorgen ervoor dat jouw schutting op professionele wijze wordt geplaatst.

Wist je dat het ook mogelijk is om eenvoudig online een bestelling te plaatsen en daarbij aan te geven dat je graag wilt dat wij de schutting komen plaatsen? Zo kunnen wij jouw bestelling snel verwerken en zorgen voor een snelle en vakkundige plaatsing.

Bij ons ben je verzekerd van hoogwaardige Douglas schuttingen, met een garantie van 10 jaar mits deze correct geïnstalleerd zijn. We hebben echter vaak gemerkt dat schuttingen niet op de juiste manier geplaatst worden, wat het moeilijk maakt om garantie te bieden. Het is belangrijk om te benadrukken dat hout een natuurlijk product is en onderhevig kan zijn aan verkleuring en kromtrekken als gevolg van weersomstandigheden. We willen open en eerlijk zijn over deze kwestie en benadrukken dat we ons uiterste best zullen doen om eventuele problemen op te lossen, maar dat hout als natuurlijk materiaal bepaalde inherente kenmerken heeft die van invloed kunnen zijn op uw schutting.

Het plaatsen van een Douglas houten schutting is een project dat vaak aan professionals wordt overgelaten, maar met de juiste gereedschappen en kennis kan het ook door een doe-het-zelver worden uitgevoerd. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die je zou moeten volgen om een hout-beton schutting te installeren:

  1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt, zoals een hamer, een boormachine, een waterpas en een houtzaag. Meet ook de juiste afmetingen van de schutting en het gebied waar je deze wil installeren.
  2. Graaf de gaten: Gebruik een schep om gaten te graven voor de betonnen palen. De gaten moeten ongeveer 30 cm diep zijn en ongeveer 10 cm breder dan de palen.
  3. Plaats de palen: Plaats de betonnen palen in de gaten en zorg ervoor dat ze recht staan met behulp van een waterpas. Vul de gaten aan met betonmortel en laat de palen drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bevestig de Douglas houten panelen: Bevestig de Douglas houten panelen aan de betonnen palen met schroeven of spijkers. Zorg ervoor dat de panelen recht zijn en op hetzelfde niveau met elkaar.
  5. Afwerking: Breng eventueel afwerkingsmaterialen zoals verf of beits aan op de Douglas houten panelen voor extra bescherming en om de levensduur van de schutting te verlengen.
×