Grenen schutting

Bent u op zoek naar een Grenen schutting? Dan bent u bij Schutting Leverancier aan het juiste adres. Een Grenen schutting staat erom bekend dat deze oersterk is en kenmerkt zich door een hele unieke, mooie en natuurlijke kleur. De kleur is een bijzondere mix van een groene gloed over het lichtbruine hout. Dit komt omdat deze Grenen schuttingen worden geïmpregneerd om het hout sterker te maken, hierdoor gaat deze schutting tot wel 10 tot 15 jaar mee. Grenen is een naaldhoutsoort dat afkomstig is van de Grove den (Pinus sylvestris). Deze houtsoort is dan ook volop te verkrijgen in en rond Europa.

Verschillende soorten Grenen schutting

Wij van Schutting Leverancier verkopen een Grenen schutting in verschillende soorten. In ons assortiment hebben we drie verschillende Grenen schuttingen:

Grenen schutting 19 planks, 17 staanders en 2 liggers
Grenen schutting 21 planks, 19 staanders en 2 liggers
Grenen schutting 23 planks, 21 staanders en 2 liggers

Het aantal planken bepaalt de doorkijk van een schutting. Een scherm met 23 planken heeft bijna geen doorkijk. Dit zorgt dus voor meer privacy. Een scherm met minder planken kan iets meer doorheen worden gekeken. Dat is afhankelijk van wat u zelf wenst. Een tuinscherm met meer planken is logischerwijs dan ook iets duurder.

Naast de gewone lichtbruine/groenige standaard Grenen schutting hebben wij deze ook in een zwarte versie. Deze Grenen schutting zwart is ook geïmpregneerd net als de standaard versie maar daarna is deze ook nog diep zwart gespoten.

Grenen schutting zwart 21 planks, 19 staanders en 2 liggers
Grenen schutting zwart 23 planks, 21 staanders en 2 liggers

Grenen schutting

Onze collectie: Grenen schutting

Beoordeling van onze klanten

tevreden klanten

Veelgestelde vragen over de Grenen schutting

De kosten van een Grenen schutting zijn afhankelijk van het aantal planken dat u kiest. Zoals eerder al is verteld geeft meer planken meer privacy omdat de doorkijk minder is dan wanneer u kiest voor minder planken. In veel gevallen is er altijd wel iets doorkijk ook omdat hout een natuurproduct is en ‘werkt’. Dit proces zien we sneller gebeuren bij een zwarte schutting. Dit komt omdat zwart warmte aantrekt en het ook langer vasthoud en daardoor gevoeliger is.

Hierboven staan al onze grenen schuttingen met de daarbijbehorende prijzen. Vergeet niet dat u ook nog betonpalen en betonplaten nodig heeft voor de beste stevigheid. Als u er niet uitkomt kunt u altijd even contact met ons opnemen en dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Wij kunnen de schutting zeker komen plaatsen. Wel is het belangrijk om te benoemen dat het afhankelijk is van onze agenda, want we zitten doorgaans behoorlijk volgeboekt. Ook hebben wij een aantal partners waar we mee samenwerken. Wij kunnen ook altijd kijken of zij wel plek hebben in hun agenda.

Ook is het belangrijk om te benoemen dat de kosten voor het plaatsen niet inbegrepen zijn in de prijzen die zichtbaar zijn op onze website. Voor het plaatsen van een Grenen schutting worden extra kosten berekend en is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder: aantal meters, extra opties, moet er een oude haag verwijderd worden of iets dergelijks? Alles is mogelijk maar dit moet wel eerst besproken worden. Heb jij een vraag of wil je dat wij de schutting komen plaatsen? Neem dan even contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden.

Tot slot is het gewoon mogelijk om een bestelling te plaatsen, af te rekenen en vervolgens in het opmerking veld aangeven dat je graag zou willen dat de schutting geplaatst wordt.

Onze Grenen schuttingen zijn gegarandeerd van topkwaliteit en we bieden u een garantie van 10 jaar, mits de schutting correct geïnstalleerd is. Helaas zien we vaak dat schuttingen niet juist worden geplaatst, waardoor het voor ons moeilijk is om garantie te geven. Wij willen ook graag transparant zijn over het feit dat hout een natuurlijk product is en kan onderhevig zijn aan verkleuring of kromtrekken als gevolg van weersinvloeden. Hoewel we altijd ons best doen om een passende oplossing te vinden, is hout een natuurproduct en kan dit gevolgen hebben voor uw schutting.

Het plaatsen van een Grenen schutting is een project dat vaak door professionals wordt uitgevoerd, maar het is ook mogelijk om het zelf te doen met het juiste gereedschap en kennis. Hieronder is een algemene beschrijving van de stappen die je zou moeten volgen om een hout-beton schutting te installeren:

  1. Bereid alles voor: Voordat je begint met het installeren van de schutting, moet je ervoor zorgen dat je het juiste gereedschap hebt, zoals een hamer, een boormachine, een waterpas en een houtzaag. Ook moet je de juiste maten van de schutting en het gebied waar je deze wil installeren, weten.
  2. Graaf de gaten: Gebruik een schep om gaten te graven voor de betonnen palen. Deze gaten moeten ongeveer 30 cm diep zijn en ongeveer 10 cm breder dan de palen.
  3. Plaats de palen: Plaats de betonnen palen in de gaten en zorg dat ze recht staan met een waterpas. Vul de gaten aan met betonmortel en laat de palen drogen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Bevestig de houten panelen: Bevestig de houten panelen aan de betonnen palen met schroeven of spijkers. Zorg ervoor dat de panelen recht zijn en niveau met elkaar.
  5. Afwerken: Voeg eventueel afwerkingsmaterialen zoals verf of beits toe aan de houten panelen voor extra bescherming.